Over Stichting Platform Integraal Ondernemen
Stichting Platform-IO is eigenaar van de IP betreffende Integraal Ontwerpen, Integraal Ondernemen, Integraal Innoveren,
en Methodisch Innoveren (Collaborative Innovation).
Functie: Het beheer en delen van een universele denk- en handelswijze voor het oplossen van complexe vraagstukken. Een proven concept (bewezen en beproefd in theorie en praktijk) op basis van filosofische- en (natuur) wetenschappelijke inzichten (sinds 1984). Die bijdraagt aan de opgave om de samenwerking tussen bedrijfsleven en beroepsonderwijs en kennisinstellingen (AIM) te stimuleren.
Motto: Integraliteit als aanjager van vernieuwing, Integraal Ontwerpen en Ondernemerschap door Methodisch Innoveren, samen op weg naar ‘World Class Performance’
Oprichting en Doel
Stichting Platform-IO werd in 2004 opgericht met als missie het versterken van de positie van het Nederlandse bedrijfsleven door middel van het innovatief delen van kennis en ervaring tussen bedrijfsleven en onderwijs.
Aanleiding
Het bleek dat studenten die vanuit beroepsopleidingen de overstap maakten naar het bedrijfsleven, vaak onvoldoende bekend waren met nieuwe werkwijzen en inzichten. Hierdoor was er vaak een aanvullende bedrijfsopleiding nodig. Onderwijsinstellingen focusten zich voornamelijk op het bijbrengen van inhoudelijke kennis die in de praktijk nauwelijks werd gebruikt.
Oprichters en Bestuur
Oprichters:
Huidig Bestuur:
Raad van Advies
De Stichting heeft een Raad van Advies die wordt gevormd door voormalig politici, wetenschappers en bestuurders die betrokken zijn geweest bij de validatie en valorisatie van de ́Body of Knowledge ́ behorende tot de stichting, over de afgelopen 40 jaar.
Netwerk van Ambassadeurs
Frank van den Bovenkamp, Max Hoefeijzers, Robert Jan Feijen, Marc van der Meer, Leo van Ruijven, Hans Strikwerda, Harold van Garderen, Mieke Oostra, Monique Fledderman, Marja Exalto, Henk Fernald, Mark Vlak, Pico Gras, Ferdinand van Kampen, e.a.
In Memoriam, oud bestuursleden
Herman Gerard Eekels (2010), Theo Lohman (2022), Jeroen van Merrienboer (2023), Wim Troost (2024)
© Copyright. Alle rechten voorbehouden.
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.