Contactpersoon: Jan Hak
Een Duurzame Toekomst voor Voedselzekerheid
Methodisch Innoveren in de Agro-Food sector legt een solide basis voor 'slimme gebiedsontwikkeling' (Smart Regions) en Supply chain optimalisatie, zowel nationaal als internationaal.
Dit generieke programma richt zich op het verbeteren van efficiëntie, duurzaamheid en economische waarde door slimme technologieën en samenwerkingsmodellen te integreren. Daarnaast wordt methodisch innoveren en het ontwikkelen van een gemeenschappelijke taal als cruciale succesfactoren ingezet.
Functie
Het programma fungeert als een platform voor kennisdeling, strategische planning en implementatie van innovatieve oplossingen binnen de Supply Chain. Door het combineren van technologie, infrastructuur en beleidsvorming worden regio's gestimuleerd om op een slimme manier te groeien en te ontwikkelen. Een gemeenschappelijke taal helpt hierbij om samenwerkingspartners effectief met elkaar te laten communiceren en gezamenlijke doelstellingen te realiseren.
Het programma (Taak)
Het programma richt zich op:
Aanpak (Structuur)
Het CoWaNi-Suriname / RoffaBOP-programma richt zich op de stedelijke en rurale ontwikkeling van Suriname en Nederland (Rotterdam) door middel van opleidings- en werkgelegenheidskansen voor kansenjongeren. Het programma draagt bij aan sectoren zoals bouw, zorg en onderwijs en stimuleert duurzame sociale en economische groei binnen het kader van Social Return on Investment (SROI).
2. Functie
Het programma functioneert als een platform voor kennisontwikkeling, vakopleiding en economische participatie. Door samenwerking tussen publieke en private partijen worden kansenjongeren opgeleid en begeleid naar werk in stedelijke en rurale gebiedsontwikkeling.
3. Kernpunten
4. Aanpak
Het CoWaNi-Suriname / RoffaBOP-programma draagt bij aan de integrale ontwikkeling van stedelijke en rurale gebieden, met een sterke focus op werkgelegenheid en duurzame groei binnen cruciale sectoren.
Contactpersoon: Pico-Gras
Innovatie voor Duurzame Agro-Food Ontwikkeling in Afrika"
Opdrachtgever: Landen ministeries, Buitenlandse Zaken, Landbouw, Onderwijs e.a. Ambassades
Opdrachtnemer: Netherlands Agro Food Technology Centre (NAFTC) – Metropolitan Food Security (MFS) en Agro Intelligence Centre (AIC):
De internationale uitdagingen in de agro-food technologie zijn talrijk en complex, vooral met de snel groeiende bevolking in Afrika in gedachten. In de komende 25 tot 30 jaar zal de bevolking verdubbelen, wat een jonge en energieke bevolking vereist die de overgang naar een verbeterde sociaal-economische leefomgeving moet leiden.
Urbanisatie zal stijgen van 25% naar 75%, wat zowel stads- als plattelandsontwikkelingen dwingt om steden van morgen te voeden en te vergroenen. Onderwijs en training in innovatieve kennis zijn cruciaal om een gezonde en voldoende voedselvoorziening te waarborgen. Samenwerking tussen Afrika en Nederland, door middel van de ‘gouden driehoek’ samenwerking tussen bedrijven, educatieve en academische instellingen en overheden, is essentieel.
Een geïntegreerd netwerk voor rurale innovatie, met centra van excellentie en nationale digitale communicatieplatforms, zal goed opgeleide landbouwgemeenschappen en vraaggestuurde ketenactoren ondersteunen. Dit model biedt een robuuste oplossing voor de uitdagingen in de agro-food technologie en draagt bij aan een duurzame sociaal-economische ontwikkeling in Afrika.
"Met inzet van Methodisch Innoveren hebben wij 'Land Development' Programma's met Innovatie Centra ontwikkeld voor o.a. Nigeria, Suriname en DR Congo"
Netherlands Agro Food Centres Africa
(NAFTC-Africa)
© Copyright. Alle rechten voorbehouden.
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.